Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the hustle domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/merkez/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the finbank domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /home/merkez/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Gıda Gazları - Oknal
x
o k n a l g r o u p
  • Kahramanmaraş
  • 08:00 - 17:30, Paz Off

Gıda Gazları

Gazların gıda sektöründe kullanıldığı en hassas alanlardan bir diğeri ise ürünlerin ambalajlarında tazeliklerini koruması için paket içinde koruyucu bir atmosfer yaratılmasıdır. Modifiye Atmosfer Paketleme (M.A.P.) gıda sektöründe çok hızlı büyümüş ve büyümeye devam eden bir yöntemdir.

 

Hava, gıda ürünlerinin oksidatif bozulmasına, gıda ürünlerinde bakteri ve küf üremesine neden olur. Gazlar gıda ürününde oksidatif bozulmayı, bakteri ve küf üremesini geciktirerek, ürünün raf ömrünü 2-5 kat uzatır, güvenli ve kaliteli olmasını sağlar. Bir diğer faydası ise gıda ürünlerinde kullanılan koruyucu katkı maddelerinin daha az kullanılmasını sağlamasıdır.

 

Bildiğimiz üzere soluduğumuz havanın %78’i azot, %21’lik kısmı ise oksijendir. MAP’ın başlıca amaçlarından birisi ambalajın içindeki oksijen miktarının %21’den %0 seviyesine kadar düşürülerek bakteri ve küf üremesini yavaşlatan karbondioksitli bir atmosfer oluşturmaktadır. Bu nedenle, MAP’da kullanılan koruyucu gazlar genellikle azot ve karbondioksit gazlarının karışımından oluşurlar. Ancak bu karışımların dışında farklı ürün gruplarına göre değişebilen gaz ve konsantrasyonlarda karışımlar kullanılmaktadır.

Ürün AdıBasınçMiktar
Gıda Gazı A (%100 N2)200 BAR9,4 m3
Gıda Gazı 35 (%35 CO2 + Balans N2)200 BAR13,04 M3
Gıda Gazı 4 (%30 CO2 + Balans N2)200 BAR11,44 M3
Gıda Gazı 5 (%40 CO2 + Balans N2)200 BAR12,34 M3
Gıda Gazı 6 (%50 CO2 + Balans N2)200 BAR13,4 M3
Gıda Gazı 12 (%20 CO2 + Balans O2)200 BAR11,9 M3
Gıda Gazı 13 (%25 CO2 + Balans O2)200 BAR200 BAR
12,67 M3200 BARGıda Gazı 14 (%30 CO2 + Balans O2)

Gıdalar

Gıda ÜrünüCO2%N2%O2%
Beyaz Et25-3070-75
Peynir25-3070-75
Pişmiş, İşlenmiş Et25-3565-75
Karides, midye30-4030-4030
Pizza40-5040-60
Ekmek50-6050-6040-50
Unlu Ürünler50-6050-60
Kahve100
Kuruyemiş, Cips100
Kırmızı Et20-3565-80
Meyve-Sebzeler3-590-943-5

 

Oknal, Kurum, Kuruluş ve İşletmelerin Talep ve isteklerine göre, en uygun Gıda Gazları (modifiye atmosfer) teradiği sunmaktadır.

 

Bir sorunuz mu var?

Cevaplamaktan memnuniyet duyarız.