x
o k n a l g r o u p
  • Kahramanmaraş
  • 08:00 - 17:30, Paz Off
Karışım Gazlar

Karışım Gazlar

Karışım Gazlar, Sanayide çeşitli proses ve uygulamalar için kullanılan gazların karışımına verilen isimdir. Karışım gazı, ihtiyaç olan gazların belirli oranlarda karıştırılması ve tüplere basınç yardımıyla depolanması yöntemiyle elde edilir.

Karışım Gazı Nasıl Elde Edilir?
Karışım Gazı elde etmek için basınçlı hava ve özel mikserler kullanılır. Özel mikserler yardımıyla gazlar, gereken miktarlarda depolarda karıştırılır. Basınçlı hava düzenekleri ile de tüplere dolum gerçekleştirilir. Karışım işlemi yapılırken, karışım gazı türleri göz önünde bulundurulur.

Ayrıca karışım gazları hazırlanırken, karışım gazı msds güvenlik formları bulundurulur. En çok kullanılan karışım gazları, kaynak karışım gazlarıdır.

Gaz karıştırıcı kullanılarak yapılan karışımlar, uzman kimyager gözetiminde gerçekleştirilir. Karışım gazı regülatörü yardımıyla gaz oranları ayarlanır. Çelik tüpler, karışım gazlarının depolanması ve doldurulması için kullanılır.

En Çok Kullanılan Karışım Gazları & Özellikleri

Argon-Helyum
Argon ve Helyum gazlarının potansiyelini artırmak için oluşturulan karışım gazıdır. %80 helyum gazı ile %20 argon gazı karıştırılır.

Helyum-Karbondioksit-Argon ve Oksijen
Helyum-Argon ve karbondioksit gazları, kısa ark boyunca kaynak banyosunun gücünü artırmak amacıyla karıştırılır. %90 helyum, %7,5 Argon ve %2,5 karbondioksit gazı karıştırılır. Bu karışım, kısa kaynaklarında oluşan arkların daha aktif olarak kullanılabilmesi için yapılır. Ayrıca kaynak banyosunda yeterli atmosfer oluşturulur ve paslanmak çeliklerin özelliğinin muhafaza edilmesi sağlanır.

Bir diğer karışım gazı içeriği, %69 Argon, %30 Helyum ve %10 Oksijendir. Kaynak banyosunun vizikositesinin artırılması için kullanılır. Sprey şeklinde ya da darbeli şekilde uygulanan arkların daha verimli şekilde oluşturulabilmesini sağlar.

Argon ve Karbondioksit
Yalnızca karbondioksit gazı ile yapılan kaynaklar, dikiş yüzeylerinin düzgün olmaması ve aşırı sıçrama gibi olumsuz durumlara neden olur. Bu olumsuzluğu gidermek adına, karbondioksit gazına, %30 oranında Argon gazı karıştırılır. Böylece kaynak parçalarının daha iri taneler olarak gerçekleşmesi sağlanır ve fazla olan sıçrama oranı azaltılmış olur.

Karışım Gazların Kullanım Alanları
Gıda ürünlerinin taze kalması için soğutulması işlemlerinde,
Sanayide yapılan kaynak uygulamalarından daha fazla verim alınabilmesi için,
Askeri amaçlarla,
Tıp alanında,

Uygulamalarınız için ihtiyacınız olan Karışım Gazları, sahip olduğumuz uzman mühendisler tarafından özenle hazırlanıp, hizmetinize sunulmaktadır. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir sorunuz mu var?

Cevaplamaktan memnuniyet duyarız.